Відгукуйтесь на всі вакансії для джунів QA, які бачите, але будьте морально готові до відмови. Коли отримуєте відмову — просіть розгорнутий фідбек, щоб знати, що саме qa automation engineer треба підтягнути. «Щодо вимог до кандидатів, то деякі компанії пом’якшують їх, а інші посилюють або взагалі припиняють найм.

Тестувальник про підтримку ветеранів під час їх повернення в команду

Є кілька постійних критеріїв відбору — здебільшого оцінюємо мотивацію та потенціал кандидата для розвитку за напрямом QA. Оскільки ми багато інвестуємо в розвиток кандидатів, їхня залученість і готовність докласти зусиль для професійного зростання є для нас ключовим критерієм», — додають у компанії. Ні на що не сподіваючись, надіслала резюме на кілька вакансій на DOU.

QA-спеціаліст, тестувальник вебдодатків та систем

Фахівці, які бажають перекваліфікуватися, можуть спробувати себе в автоматизованому тестуванні, розробці ПЗ для нього, а також програмуванні, бізнес-аналітиці, проджект-менеджменті. Професія тестувальника ПЗ має низький поріг входження відносно інших спеціальностей в IT. Вища освіта у сфері комп’ютерних технологій є перевагою, проте, необхідні знання можна отримати шляхом самостійного вивчення інструментів або на спеціалізованих курсах. Цей перелік знань є обов’язковим для спеціаліста класу Junior, щоб знайти роботу у сфері тестування. Для напрямків GameDev, Blockchain та Embedded вимагають володіння додатковими інструментами, перелік яких зазначається у вакансіях. У першу чергу треба навчитися використовувати IT-терміни та QA зокрема.

де шукати роботу QA

Основні навички QA-спеціаліста

де шукати роботу QA

Він досить популярний, бо налічує майже 90 тисяч підписників. Тут можна знайти багато класних вакансій, а також анонси різних заходів. Ще один must-have-сайт для IT-фахівців, які хочуть знайти класну роботу.

  • Джуніор QA Владислав має за спиною пів року досвіду як Junior QA в аутсорсинговій компанії та базові навички програмування на Java, JS та автоматизації.
  • Повномасштабне вторгнення військ російської федерації перевернуло життя всіх українців з ніг на голову.
  • Підписуючись на розсилку, ви погоджуєтесь з політикою конфіденційності та угодою користувача.
  • Чи потрібна технічна освіта та вміння писати код для роботи QA Engineer?
  • Джуніор QA Яна коментує, що закінчила курси наприкінці квітня і досі не отримала сертифікат.

Що відбувається у QA-спільноті на прикладі каналу QA Україна

Після того, як ви визначили кілька ролей, які вам підходять, починайте налагоджувати контакти. У багатьох компаніях є спеціальні HR-команди, які займаються наймом – вони зможуть розповісти вам більше про роль і культуру компанії. Також варто поспілкуватися з людьми, які зараз працюють в організації – можливо, вони зможуть розповісти про те, як це – бути працевлаштованим в ній.

де шукати роботу QA

Рецесія ринку праці у сфері високих технологій скінчилася

Фахівці тестують ПЗ з точки експерта та користувача, виявляючи його технічні та функціональні недоліки. Так от, почати варто із занурення у теорію забезпечення якості. Тут можна знайти IT-вакансії, а також кандидатів (анонімно).

Замінити дистанційну роботу штучним інтелектом буде простіше

Після першої ж співбесіди отримала офер від маленького аутсорсу з понад 80 працівниками. Думаю, спрацював фактор везіння та моєї ретельної підготовки. У моїх одногрупників з курсів, — а їх близько 30, — успіхів у пошуках роботи поки немає. Щодо фактору локації, то я нині у Європі, але це не було ключовим питанням для компанії, яка мене найняла», — пише вона.

Гарно заповнений акаунт у лінкедині – маст хев для кожного розробника. Попри війну українське ІТ тримає планку високої якості з надання своїх послуг – і це показує його чудову гнучкість та стресостійкість – навіть в умовах повномасштабної агресії. У коментарях до допису Алекса користувачі підтримують ветерана і пропонують менторинг, зауважують, що IT-професії не мають гендерних ознак. А деяких нічого не змінить», — резюмує Junior QA Engineer Володимир Сіцінський. Тільки за останній тиждень на сайті опубліковано понад 7000 вакансій у сфері IT. Якщо ви щось забули на співбесіді, не соромтесь сказати про це — ваш співрозмовник теж колись був джуном і розуміє, як ви хвилюєтесь.

Завдяки колекції скриптів від його розробників, можна потренуватися писати невеликі автотести для перевірки програмного інтерфейсу програми. Якщо сподобається, можна йти далі та почати освоювати мову програмування. Заняття відбуватимуться з носієм мови, що дасть тобі можливість повністю зануритись в мовне середовище… Аналітика Djinni свідчить про те, що ринок поступово отямлюється.

Подкасти можна слухати в будь-який час та в будь-якому місці. Ти можеш слухати їх, коли працюєш, займаєшся спортом, гуляєш або просто відпочиваєш. В статті ми спробували зобразити загальну картину поточного стану ІТ-індустрії в Україні і дати конкретні поради щодо того, коли, де та як шукати роботу. Незважаючи на активну фазу війни з її відчутним ударом по всім сферам життя, сектор ІТ успішно справляється з викликами долі, демонструючи свою живучість, мобільність та згуртованість. Знайомі, що працюють в ІТ – напевно, найефективніший шлях отримання роботи. Вас рекомендують, а отже співбесіда вже вам гарантована, плюс ставлення до вас під час інтерв’ю буде значно тепліше у порівнянні з іншими кандидатами.

У GlobalLogic зазначають, що ринок позицій Junior QA суттєво скоротився. «До війни позицій QA за різними стеками та рівнем було в рази більше, ніж кандидатів. Зараз же майже навпаки — кандидатів більше, ніж позицій. Тож якщо досвідченому тестувальнику знайти проєкт все ще реально, то Junior QA буде значно важче.Звісно, ключовою причиною скорочення позицій стала війна. Є проєкти з підвищеним рівнем секретності, які не можуть продовжуватись у країні, де ведуться бойові дії.

Тобто сидяча монотонна робота тестувальника цілком компенсується динамічними внутрішніми комунікаціями. Та є й джуніори, яким вдалося отримати роботу в цих непростих умовах. Щоб зберегти вакансію, треба увійти або зареєструватися.

А справу з кодом має автоматизований тестувальник (QA automation engineer) — він пише за допомогою мови програмування автотести, що, зокрема, здатні імітувати дії реального користувача. Чи потрібна технічна освіта та вміння писати код для роботи QA Engineer? Та чи правда, що розробники недолюблюють тестувальників? Анастасія Кулішенко, QA Engineer у продуктовій IT-компанії Universe з екосистеми Genesis, розвінчує 6 міфів про тестування, поширених серед тих, хто приглядається до ІТ-сфери.

Робота в кращіх IT командах https://wizardsdev.com/